משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

חזרה לפורום

תביעה

יני
יניב

אני אביו של מנוח ויורש עפ"י צוואתו. אלמנתו בכתב ההתנגדות טענה שלפי פרשנות הצוואה גם לקטינים מגיע חלק מהעזבון. כמו כן אלמנתו הגישה תביעה למזונות מהעזבון עבור 2 קטינים. ביהמ"ש הציע בקדם המשפט לעכב את הדיון בתביעת המזונות מהעזבון עד למתן הכרעה בבקשה למתן צו קיום צוואה. לדברי ביהמ"ש ככל שיקבע שלקטינים חלק בעזבון הרי שזה עשוי לייתר את תביעת המזונות מהעזבון. עוה"ד שלה הסכים לעיכוב הדיון. אני סבור שכבר עתה עפ"י סך ההכנסות של האלמנה והקטינים אין מקום לתביעה למזונות מהעזבון. החשש שלי שעד להכרעה בבקשה לצו קיום שיכולה לקחת כחצי שנה עשויה האלמנה להקטין את הכנסותיה.נכון להיום הכנסתה מעבודה כ- 6,200 ש"ח נטו. והיא מקבלת עבור הקטינים פנסית שאירים בסך כולל של 2,000 ש"ח ו- 400 ש"ח עבור קיצבת ילדים. במזונות מהעזבון (בניגוד למזונות מהחיים) כפי שאמר לי עו"ד מתחשבים בהכנסות של האם. תקנו אותי בבקשה- אם אני טועה. עליי להודיע ממש בהקדם אם אני מתנגד לעיכוב הדיון. מה עליי לעשות? האם אכן אם הדיון יעוכב אני לוקח את הסיכון שהיא תקטין את הכנסותיה? אם אני אבקש שהדיון לא יעוכב האם זו החלטה טובה?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות(נכתב ע"י: יניב)

ההמלצה אם לעכב הדיון או לא תלויה בנסיבות המסויימות שלך ואינה יכולה להנתן על סמך נתונים כלליים שמסרת. זכור שמזונות מעזבון לקטינים קודמים לחובות אחרים מכח העדיפות שהחוק נותם לקטינים. עליך לזכור גם שלפי חוק אם אין לקטינים מקורות הכנסה מספיקים הם יכולים לתבוע גם סב וסבה לשלם להם מזונות. הקטנה מלאכותית של הכנסה היא דבר שבית משפט יכול לשים לב אליו ולהתיחס אליו, מה עוד שקביעת מזונות היא תמיד דבר הנתון לשינוי.