משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותהערכת שווי בית לפי צוואה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

חזרה לפורום

הערכת שווי בית לפי צוואה

ציפ
ציפי

האם כאשר צריך ע"פ צוואה לשלם שליש משווי הבית לבן משפחה אחר בהערכת שמאי . במקרה זה האם צריך לבקש מהשמאי בנוסף להערכה של מוכר מרצון לקונה מרצון גם מיסוי מקרקעין שחלים על הנכס במכירה לצד שלישי { מברור למרות שמדובר בירושה יש מיסוי מקרקעין שחל על הנכס } בן המשפחה טוען שאין לכלול מיסוי מקרקעין.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות(נכתב ע"י: ציפי)

1. באופן כללי, אם ממילא כל עסקה בבית תהיה חייבת במס, הרי שמי שיקבל את הבית בירושה יקבל אותו כוללחוב המס העתידי. מכאן שיש לחשב את השווי כולל המס. 2. אבל התשובה לשאלה במצב המסויים שלכם תלויה קודם כל בניסוח המדויק של ההוראה בצוואה - מה באמת רצה המצווה. גם בית משפט לא יענה על שאלה זאת אלא אך ורק לאור הכתוב בדיוק בצוואה.