משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

חזרה לפורום

צוואה

משה
משה

הגשתי בקשה למתן צו קיום צוואה. בצוואה כותב המנוח שהוא מצווה את כל מה שיש לו לי ולבנו. ובהמשך הוא כותב שהוא מצווה לי את כל המקרקעין שלו (אציין שיש לו רק נכס מקרקעין אחד). הוגשה התנגדות על ידי בנו בטענה שהמקרקעין צריכים להתחלק חצי חצי כי המנוח כתב את כל מה שיש לו לשנינו. המדובר בשאלה פרשנית של הצוואה. האם המתנגד יכול להעלות אותה במסגרת כתב ההתנגדות וביהמ"ש צריך להידרש להכרעה בשאלה זו במסגרת ההליך הזה של בקשה למתן צו קיום צוואה. או שאני יכול לטעון שזה לא יכול לעכב את מתן התוקף לצוואה. והטענה הזו של המתנגד צריכה להיות מועלית בהליך ובתביעה נפרדת ולא ראויה להתברר במסגרת כתב התנגדות. שהרי לא מדובר בטענה השוללת את עצם כשרותה של הצוואה אלא בטענה של פרשנות בלבד.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות(נכתב ע"י: משה)

ברור המשמעות של הצוואה צריך להעשות כעת. ממילא הסמכות לדון תהיה לבית המשפט לענייני משפחה.