לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלעד

בירור לגבי נישול מירושה,שינוי צוואה.

נסה לעשות את זה כמה שיותר קצר. לפני כחצי שנה סבא שלי נפטר,בן 95 במותו. הרבה לפניו סבתא שלי נפטרה.... סבא שלי וסבתא שלי עליהם השלום השאירו אחריהם שני צוואות כדת וכדין,בהם הם מורשים את רכושם אחד לשני,ושהאחרון יעזוב את העולם מורישים את רכושם לשני הילדים שלהם: האחד-אבא שלי,שגם הוא נפטר בשנת 99. השנייה-אחותו. נקרא לה לשם הדיון...לאה. לפני כחודש אמא שלי פנתה ללאה במטרה לברר איתה האם יש צוואה,ומה בדיוק התכנונים שלה למימוש הירושה. לאה אמרה לאמא שלי שיש צוואה,ושהיא מבקשת בשלב הזה לא לגשת אלייה אלא לחכות תקופה מסויימת,וניסתה אפילו לשלם לאמא שלי סכום כסף קבוע משכירות של הבית המדובר,סוג של מס שפתיים... לצורך העניין הירושה העיקרית הינה בית פרטי+שטח לא קטן בכפר סבא. אחרי מספר ניסיונות נפנוף של לאה כלפיי אמא שלי,האמת המכוערת נחשפה,וגילינו שלפני 5 שנים,לאה לקחה את סבא שלי,ובנוכחות ע"וד העבירה את הבית על שמה,מה שאומר שהירושה מדברת רק על סכום כסף זניח בחשבון הבנק,ושעיקר הירושה,הבית,שייך לה ואנחנו הנכדים שלו כבר לא חלק ממנה. לטענתה,הסיבה לפעולה שהיא עשתה: נקמה על זה שבמהלך כל השנים ההורים שלי קיבלו מסבא וסבתא יותר ממה שהיא קיבלה,לכן החליטה לעשות את מה שעשתה. שאלתי היא:להשלים עם רוע הגזרה ולהפנים שלא נראה מהבית הזה כלום,או...שיש סיכוי לתביעה בבית משפט....על ניצול לרעה של בן אדם בן 90,שנמצא בבית אבות,ודעתו לא תמיד צלולה... כמובן אציין שלאה טוענת שמי שביקש לבצע את רישום הבית על שמה הוא סבא שלי,וזה לא היה רעיון שלה.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

יש שתי שאלות א. האם ניתן מכח צוואת הסבתא לטעון שהסב לא היה רשאי להעביר את הזכויות שלה בבית לדודה לאה. התשובה תלויה בלשון הצוואה ונסיבותיה. ב. האם ניתן להוכיח שבעת עריכת אותו הסכם הסב לא היה כשיר לעשיית עסקה במקרקעין ההחלטה אם ניתן לתקוף משפטית כל אחת מהן תלויה בעובדות רבות כולל רפואיות, כלכליות ומשפטיות. כדאי שתפנו ליעוץ מקצועי מתאים. מומלץ גם לנסות להשיג הקלטה של דודה לאה המודה שהעברת הבעלות נעשתה מטעמי נקמה. יש בכך מעין ראיה שהופעל לחץ על הזקן לעשות פעולה שלא היה עושה מרצון חופשי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות