משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

חזרה לפורום

למי עליי להגיש

משה
משה

הבן שלי שנפטר ציווה לי בצוואה שלו את כל הביטוחים שלו. מחברת הביטוח נמסר לי שבביטוחים האלה כתובה אשתו כמוטבת. הבנתי שעליי להגיש תביעה אליה אצרף את חברת הביטוח שיצהיר כי אני הזכאי לקבל את הכספים עפ"י הפוליסות וכי הצוואה משנה למעשה את המוטב שנקבע. בהתעלם מסיכויי התביעה לענין הסמכות שמעתי דעות סותרות. למי עליי להגיש את התביעה לביה"ד לעבודה או לבימ"ש לענייני משפחה?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות(נכתב ע"י: משה)

חלק מהתשובה תלוי בסוג הביטוח נושא התביעה.כמו כן חוזה ביטוח עשוי לכלול בתוכו הוראה לגבי בית המשפט המוסמך לדון בסכסוך לגבי הביטוח. בית משפט לענייני משפחה הוא בית המשפט המוסמך בנושאים שעיקר עילתם היא הירושה. אם הירושה אינה עיקר העילה, אלא הביטוח תקבע הסמכות לפי סוג הביטוח.