לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חיים

צוואתו של סבא - האם כדאי לאשרה

שלום רב, סבי, שייבדל לחיים ארוכים, כתב לפני שנתיים צוואה (שהוקלטה בוידאו ותועדה על ידי עורך דין) בה הוא מוריש לי דירה שברשותו. את שאר רכושו הוריש לשאר ילדיו. למעשה כבר אז ביקש סבי להעביר את הדירה על שמי. בזמן ההוא לצערי הוא סבל כבר מאלצהיימר קל, אך עדיין היה צלול - כפי שניתן לראות בוידאו. לאחרונה ביקשנו חוות דעת של פסיכיאטר שנפגש עם סבי כי הוא אמנם סובל מאלצהיימר, אך הוא צלול ומודע לנכסיו, ולדרך בה הוא ביקש לחלק את הונו. עליי לציין כי ניגשנו לקבל חוות דעת של פסיכיאטר שכן הבנתי ששאר הדודים שלי לא מקבלים בעיין יפה את צוואתו של סבי. להבנתי עליי להתכונן למאבק ארוך ועיקש, ולכן ישנה שאלה של עיתוי... שאלתי היא - האם כדאי לי לגשת לבית המשפט ולבקש ממנו לאשר את הצוואה כל עוד סבי בחיים, או שמא עליי להמתין ולראות מה יילד יום? תודתי מראש על הסבלנות

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

צוואה שנעשתה בפני בית משפט אינה בעלת תוקף גדול יותר מצוואה שנעשתה בדרך אחרת. גם צוואה שנעשתה בדרך זאת ניתן לתקוף בטענה של אי כשירות שכלית. צוואה כתובה בפני עדים וחוות דעת פסיכיאטר אמורים להספיק. מומלץ גם לקבל מן העדים כבר כעת תצהירים מפורטים על אופן עשיית הצוואה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות