מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
התנגדות לצוואה
אמי עשתה צוואה ב 2002 ולאחר מותה בשנה זו הופיעה צוואה חדשה משנת 2004 שבה היא, ללא סיבה, מנשלת אותי ואת בתי מכל רכושה בכך שמורישה הכל לאחי. רק במקרה והוא ימות לפניה אוכל לרשת 30% ואשתו וילדיו 70%. לאמא היה אלצהיימר והיא היתה חותמת לאחי על כל מסמך בצורה עיוורת, היות וטפל בענייניה בארץ. אני גרה בחו"ל. חוץ מזה יכול להיות שהכריח אותה לחתום. אני משוכנעת שהיא עצמה בדיעה צלולה לעולם לא היתה חותמת על מסמך כזה. אחי הוא עשיר ובכל אופן רוקן את חשבונה כשהיתה חולה, ומאז מנסה לנשל אותי מכל זכות וגם נסה לגרש אותי מהדירה, למרות שהיא כבר שייכת לי ברבע דרך הצוואה של אבא. לאמא לי ולבתי היה קשר הדוק מאד. אני הייתי מבקרת אותה פעם עד פעמיים בשנה וגם בתי. בתי היתה נכדתה היחידה במשך 20 שנה והיא גם חיה אצלה כמה חדשים לפני שאמא כביכול הוציאה צוואה חדשה. זה לא הגיוני שעשתה זאת. האם יש לי סכויים עם ההתנגדות? איך אוכל לשכנע את השופט לבטל את הצוואה השניה?

1. התנהגות יפה אינה משפיעה על הזכות לרשת. 2. אם יש מסמכים רפואיים המוכיחים שאמך סבלה מאלצהימר או מחלה דומה בעת שבצעה פעולות משפטיות כמו עריכת צוואה, יש עילה טובה מאוד להתנגדות. 3. כל עוד לא בוטלה הצוואה שמדירה אותך מירושה אינך יכולה לתבוע נגד מתנות מאמך לאחיך, שכן בכל מקרה הוא יורש את הכספים.