לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה

דירת ירושה

שלום אבי השאיר צוואה אימי לא בחיים לאחר הקיום צוואות נכון להיום הנני מחזיק שני שליש וארבעת אחי שליש אחד יחד השאלות א- על הדירה ישנו חוב של 238000 שקל לטענת אחד האחים מאחר ואני ירשתי שני שליש אני השלם שני שליש מהחובות האם נכון הדבר קצת קשה וחורה לי שאדם שניפטר מוריש שני שליש זכויות ויבוא בת משפט ויצווה לאותו אדם שני שליש חובות התייעצתי ואני מתייעץ שוב האם בת משפט במצב כזה מקזז את החובות מהברוטו ואת הנטו מחלק לפי צו ירושה זה ניראה הדבר הנכון או שאני טועה ב- במידה והחלתי להשכיר את דירתי האישית וללכת לגור בדירת אבי המנוח (דירת הירושה) שאני מחזיק שני שליש ממנה אציין שאני היחידי סעדתי את אבי לבדדד שנים וגרתי שם לפני שנה למשך שנה לטענתם של האחים יוכלו להיכנס אפילו בכוח ולכפות עליי את נוכחותם בדירה שמלאה בדברי האישיים האם נכון הדבר תודה

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

א. השאלה אינה ברורה. בעקרון יורש של נכס יורש גם חובות שכרוכים בנכס. מידת האחריות של יורשים לחובות של המנוח או שכרוכים בנכסיו נקבעת לפי הוראות שונות בחוק. ב. אם גרת בדירה דרך קבע ערב מותו של המוריש, אתה זכאי להמשיך ולגור אך יהיה עליך לשלם דמי שכירות ליורשים האחרים. תנאי השכירות ייקבעו בהסכמה ביניכם או על ידי בית משפט. במקרה אחר התשובה תהיה תלויה בנסיבות המדוייקות. ג. הפורום אינו מסגרת מספקת למתן יעוץ לך. נראה לי שראוי שתפנה ליעוץ עם כל העובדות הנחוצות לענין.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות