מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
0539376325
חזרה לפורום

צוואות בני זוג

דפנ
דפנה

האם בני זוג שעושים צוואות בה כל אחד מוריש את רכושו לאחר יכולים להיות נוכחים בעת החתימה של צוואת האחר (לא כעדים). במצב של צוואות שתיארתי, מה מתאים יותר צוואות הדדיות או שתי צוואות שלא מצוין שהן הדדיןת?

RE:
רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות - עורך דין ונוטריון

1. כאשר צוואות הן הדדיות, מובן מאליו שהן יכולות להעשות כאשר שני הצדדים נוכחים ורואים זה את זה חותם על הצוואה. זה חלק מההדדיות. 2. צוואות הדדיות אינן חייבות להחתם בו זמנית. 3. יש שיקולים בעד ונגד צוואות הדדיות. ההכרעה היא אישית ולפי טעמו שיקוליו ומטרותיו של כל מצווה. ההחלטה צריכה להעשות לאחר בחינת העובודת המסויימות של המצווים ובמסגרת של קבלת יעוץ אישי פרטני. הפורום כמובן אינו המסגרת המתאימה. אשמח לעמוד לרשותכם בענין זה.