מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
לקיחת כספים במסווה של מתנה אני טוענת הלוואה
אבי נפטר לפני 4 וחצי שנים ולא הותיר צוואה.אחותי לפני כשנתיים גילתה לי כי לקחה מאבי 30000 דולר הלוואה מאבי.זו הסתכסכה עמי בעקבות דרישתי להחזיר את הכסף לאימי וליורשים אח ועוד אחות. נוידע כי במשפט גירושין שניהלה עם בעלה ותבעה החזר כספי בגין בניית חדר נוסף בקיבוץ ואף הגיעה להסדר בו חוייב הבעל להחזיר כ120,000 שח ,כי אחותי טענה כי הכסף ניתן לה עי אבי זל כמתנה. אני חושדתכי זו בהגשת המסמך לבימ"ש זייפה או שינתה המסמך לצורך התביעה . שאלתי האם אוכל לתבוע אותה להחזיר הכסף? ולדרוש גילוי המסמך?. אין לי צו ירושה האם אוכל לתבוע אותה ובמידה ויוכח כי אני דוברת אמת ואז להוציא צו ירושה? אני מכירה את חתימתו של אבי ויש לי דוגמת חתימה על חוזה השכנתא שלי. אבי בסכומים פעוטים יותר שלוותה ממנו היה דורש צ"ק בתמורה . אבי מעולם לא היה נותן לה כזה סכום מתנה. זו כנראה ניצלה את מותו ואין את מי לשאול. על מנת לנשל אותנו מהכסף. אני חוששת ששינתה אתהמסמך מהלוואה למתנה. על מי נטל ההוכחה במידה ותודה כי קיבלה מתנה?

1. בכל תביעה נטל ההוכחה הוא על מי שתובע. עליו לשכנע את בית המשפט בצדקת טענותיו. 2. הלוואות יש להחזיר גם אם המלווה מת. 3. כדי לתבוע את אחותך, צריך צו ירושה הקובע שאת יורשת של אביך ועל כן זכאית לתבוע מכחן. 4. אם תתבעי לבדך, גם אם תזכי תבתביעה לא תוכלי לקבל יותר מאשר את חלקך בירושת אביך.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד