לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תומר

ביטול מקצת הצוואה/צוואה בלתי חוקית

שלום רב, בצוואה של קרובת משפחתי יש סעיף המאלץ את היורשת (בת 80) לקנות בית בסכום שיתקבל מהעיזבון. הבעיה היא שלא ניתן לקנות בית בשכונה סבירה, בסכום זה, במיקום שמצוין בצוואה. האם ניתן לשנות את התנייה בסעיף כך שהיורשת תקבל את הסכום במזומן לשימושה כפי שתבחר ? (לפי סעיף 34 ו/או 38 לחוק הירושה). האם כדאי להציע לבית המשפט להחליף תנייה זו בתנייה שוות ערך, ואף כזו שתגשים את רצון המורישה בצורה טובה יותר כגון : שיכון היורשת הקשישה בבית אבות/דיור מוגן ברמה גבוהה, עד אחרית חייה ?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

ראוי שתפנה ליעוץ פרטני. באופן עקרוני: נראה שמדובר בהוראשה עם תנאי. נקודת המוצא של בית משפט היא לאכוף תנאי גם אם אינו נוח ליורש. אי נוחות כלכלית כשלעצמה אינה עילה מספקת בדרך כלל. שחרור מתנאי או ביטולו נעשים במקרים נדירים ומיוחדים. שבת שלום.

ג'וליה

יש לי מקרה דומה. בצוואה נרשם לרכוש נכס מסוים מהכסף שהשאירה המורישה. והנכס יהיה שלי. אבל הכסף לא מספיק בשביל לרכוש את אותו נכס. האם אוכל לבקש מביהמ"ש להעביר לי את הכסף?

יש שתי אפשרויות: האחת שמדובר בצוואה עם תנאי. במקרה שניתן להוכיח לבית המשפט שהתנאי הוא בלתי אפשרי לקיום, יכול בית המשפט לבטל את התנאי. השניה - שמדובר בהוראה עם חיוב - גם כאן יכול בית המשפט לבטל אם הדבר בלתי אפשרי לקיום. אבל אם בית המשפט לא ישתכנע אז במקרה הראשון תבוטל ההוראה והיורשים לפי חוק הם שירשו אותו סכום כסף. במקרה השני יירש היורש בכל מקרה אך יש זכות לצדדים שלישיים להגיש תביעה ולכפות את ביצוע החיוב. לתשובה יותר מדוייקת צריך לפנות אלי ליעוץ.

ג'וליה

הבעיה שכסף היא לא ציוותה לי ! היא ציוותה שכל כספה יתחלק ל- 6 . 5 יורשים אחרים יקבלו כסף. ב 1/6 הנותרים ציוותה שמבצעי הצוואה ירכשו את הנכס הספציפי, ואחרי שירכש - אני אקבל את הנכס (בעצם לא הורישה לי כסף)! היא גם ציוותה שמי שלא יקיים את האמור לגביו בצוואתה- לא יירש דבר. יוצא שאם אי אפשר לרכוש את הנכס- לא אקבל את חלקי, אלא היורשים האחרים יקבלו את הכסף במקומי????? האם אפשר לבקש מבית המשפט להעביר לי את הכסף. אגב, חלק מהיורשים מונו ע"י בית המשפט לבצע את העזבון. והם רוצים שהחלק שלי יתבטל. גם אין לי איך להוכיח כמה רוצה הבעלים על הנכס , כי אני לא מענינת אותו , והוא לא מעונין לתת הצעות מחיר כתובות. המחיר שהוא רוצה - לא ריאלי.( אני חוששת שאחד מהיורשים עושה איתו יד אחת כדי שלא ימכור לי)

דרוש לך יעוץ משפטי אישי. הפורום אינו מסגרת מתאימה לכך. אני ממליץ שתפני לעו"ד העוסק בתחום זה עם המסמכים הופרטים לשם קבלת יעוץ וליווי במידת הצורך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות