משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותשינוי צוואה אמיתית בצווה פיקטיבית

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

חזרה לפורום

שינוי צוואה אמיתית בצווה פיקטיבית

רונ
רוני

לעו"ד רונן שלום. אימי בת 90 וצלולה בדעתה, שתחיה, הודיעה לי שאחותי ואני יורשות בלעדיות מתוך 7 ילדים. לשאלותיי: 1)האם אחיי הלא יורשים יכולים להפקיד ברשם לענייני ירושות, צוואה פיקטיבית שכביכול נאמרה ע"י אימי בע"פ ושתרשם על פי 2 עדים פיקטיביים, בטענה שאימי היתה לפני מותה (חלילה),ולבטל את הצוואה הקיימת שנעשתה על פי שיקול דעתה הצלולה של אימי? 2) איך עליי לבטח שקיום הצוואה תעשה על פי רצונה של אימי? 3) בנוסף לצוואתה, האם הסרטה ותיעוד רצונה של אימי ובנוסף רישום רצונה בכתב ידה היום, יכול לעזור בעת תביעה נגדי עתידי? בתודה, רוני

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות(נכתב ע"י: רוני)

ראשית יש לזכור שמי שמעונין בנוכלויות צמיד יוכל למצוא דרך שאולי תועיל לו. אני ממליץ שאמא תוודא שהצוואה כשרה ותקפה ואף תפקיד אותה אצל הרשם לענייני ירושה. מעשה הפקדה כרוך בהתייצבות אישית שלה ויעיד על רצונה באותה צוואה מופקדת. בנוסף - צוואה בעל פה קבילה רק בתנאים מסויימים המוגדרים בחוק. יש נטל הוכחה כבד לגביה. תעוד וידאו שייעשה שאופן מקצועי, בהסרטה רצופה ללא קטיעות ועריכות יכול לעזור.