משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותצוואה שלא תבוטל על ידי צוואה מאוחרת

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

חזרה לפורום

צוואה שלא תבוטל על ידי צוואה מאוחרת

אור
אור

אני וסבא שלי קשורים מאד. דואגים זה לזה, הוא ממש גידל אותי ורוצה להמשיך לדאוג לי הלאה. לסבא שלי יש דירה שאני מתגורר בה כבר כיום והוא רוצה בבוא העת להוריש אותה לי ובכך לוודא שאוכל להמשיך להשתמש בה. את יתר רכושו הוא לא מעוניין לעגן בצוואה אלא להורישו לשני בניו בחלוקה שווה. סבא שלי צלול וחד כעת, אך כבר שוכח דברים לפעמים והחשש שלי הוא שיום אחד, כשיהיה מבוגר, אחד מבניו יאיים או יבקש שיעשה צוואה והוא, כאדם מבוגר, ישכח שהוריש לי את הדירה ואז הרי הצוואה החדשה תבטל את הישנה לפי החוק. מה אפשר לעשות כדי להמנע ממצב כזה? תודה

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות(נכתב ע"י: אור)

ראשית - אין דבר כזה "צוואה שלא תבוטל על ידי צוואה מאוחרת". עקרון בסיסי הוא החופש לצוות שכולל גם את הזכות לשנות צוואה כרצונו של המצווה. פתרון אפשרי למצבך הוא מתנה כעת. אוכל לייעץ לגבי מצבך.