מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
שאלה מאוד פשוטה וישירה על צוואה.
אבא שלי מעונין להשאיר לי את הדירה, יש לי 3 אחים שהתחתנו והם לא גרים בבית, ועוד אחות, שגם לא גרה עם ההורים. רק אני גר איתם. לפני שבוע בערך, כשאבי הבטיח לי ליד גיסי שהוא מוריש לי את הבית(אני לא אוהב שהוא עושה את זה, אבל היינו בדרך לעשות ביטוח לרכב ולדירה, אז זה נפלט אני מניח.) הענין הוא, שגיסי שמע את זה, הוא אמר לי אח''כ בפרטיות שגם אם האבא יוריש לי הכל, בימינו זה לא בטוח, ואפשר לערער על זה בקלות, אבי שאני מאחל לו שיחיה שנים ארוכות וטובות אמר לי שהוא מבלבל את השכל. תכל'ס גיסי גם הביע ענין לקנות את הדירה מאיתנו אבל הודעתי לו שאין על מה לדבר. השאלה שלי היא, האם זה נכון? במידה והוא מוריש לי(אבי איש בריא לחלוטין, שעובד קשה למחייתו) את הדירה, ואם יגיעו זמנים קשים מצד אחי, האם הם יוכלו לערער על ההחלטה הזו? אבי היקר אמר לי שבשבוע הבא נלך לעורך דין, אז אני קצת מודאג מהעתיד, ולכן אני שואל. בתודה מראש.

ראשית - אין מערערים על צוואה. אפשר להתנגד לצוואה. שנית - התנגדות לצוואה היא ענין מאוד קשה מבחינה משפטית. בתי משפט אינם נוטים להתערב בצוואות. ראה מה שכתבתי בתגובות רבות למטה - הכלל הוא שיש חובה לכבד את דברי המצווה והנטיה היא שלא לשנות מצוואה אלא אם אין ברירה. על מנת להבטיח קיומה של הצוואה ראוי, שאביך יעשה צוואה תוך היוועצות עם עו"ד בעל ידע ונסיון בתחום. אשמח לעזור.
תודה רבה רונן, אם זה היה תלוי בי הייתי מגיע אליך, בעיקר בגלל שאתה נחמד ועוזר כאן להמון אנשים, אבל אני חושב שאבא שלי די סגור על העורך דין(שכן וחבר). ושוב, תודה לך על עזרתך, בברכת כל טוב לך ולמשפחתך.