לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סאלי

טאבו ורשימת היורשים

שלום לך ובוקר טוב רציתי לדעת ברגע שבטאבו רשומים רשימת יורשים ? השאלה אם כתובים רשימת היורשים זה אומר שכל מי שכתוב ברשימה זכאי לקבל חלק , כי ברשימה הזאת וממה שראיתי כתובים הרבה יורשים ואלו הם משפחה גדולה מה עושים למי לפנות ? והאם אפשרי לפנות לסיוע משפטי ושאלתי גם מה קובע הצוואה או הנסח טאבו תודה לך ויום מקסים סאלי .צ.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

הרישום ב"טאבו"[=לשכת רישום מקרקעי] הוא הרישום הקובע לפי חוק. בעקבות מות של בעל זכויות רשום בטאבו, הדרך היחידה לשנות את הרישום היא צו ירושה או צו קיום צוואה. יש לזכור שהרישום בצוואה נוגע רק לזכויותיו של המנוח, אך ב"טאבו" עשויים להיות רשומים - בנוסף למנוח או ליורשיו - גם אנשים נוספים כבעלי זכויות. אם יש טענה שהרישום בטאבו אינו מתאים לצו ירושה או לצו קיום שהוגש לטאבו, יש לברר זאת בלשכת רישום המקרקעין. סיוע משפטי ניתן בענינים אזרחיים למי שזכאי לו לפי חוק.

סאלי

ברצוני לדעת מה אני יכולה לעשות בנידון ככה כתוב בטאבו שהוצאתי דרך האינטרנט וכתוב שם שמו של אבי שחלק מהיורשים כנראה , ואני יודעת שיש גם צוואה שאמו ערכה לפני מותה, מה אני אמורה לעשות כדי לדעת מה מגיע לאבי כלומר לאימי

צר לי, אך לא הבנתי את השאלה כלל.

סאלי

השאלה היא אם אבי ז"ל רשום בטאבו כאחד היורשים האם יש לו זכות לטבוע את זכותו? והאם הוא לא בחיים אשתו וילדיו זכאים לטבוע או לבדוק לפחות מה עושים בהמשך תודה ויום טוב לך

מאחר שאדם שמת אינו יכול להגיש תביעה - יורשיו של המת (לפי צו ירושה או צו קיום צוואה) נכנסים בנעליו. כלומר הם זכאים לכל מה שהוא היה זכאי ויכולים לתבוע את מה שהגיע לו.

סאלי

מעוניינת לדעת כמה אמור לי לעלות טיפול בתיק או ייעוץ אצלך האם אתה יכול לפרט כאן או שצריך להתקשר למשרדך בתודה יום טוב סאלי

שלום סאלי יעוץ אישי או ייצוג אינם מיועדים להתנהל דרך האתר. דברי אתי בטלפון. אם איני עונה, השאירי לי הודעה בתא קולי ואשוב אלייך. יום טוב עו"ד רונן גדות משרד: רחוב שינקין 45 גבעתיים טלפון: 03-7315818

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות