משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

צוואה וגרושין

שול
שולה

בני נשוי מזה 17 שנים. להערכתי נישואין אלו לא יאריכו ימים. בצוואתי כתבתי שאני מורישה את רכושי לשני ילדי ואף ציינתי את שמותיהם. האם זה מספיק כדי שאישתו לא תוכל לחלוק איתו את הרכוש (במידה ולא יחפוץ בכך בעתיד)?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

כלתך אינה יורשת אותך לפי חוק הירושה. כלתך יכולה לרשת רק את בנך ובלבד שהיו נשואים בשעת הפטירה. לפי חוק יחסי ממון, רכוש שמקורו בירושה איננו נכלל ברכוש שאחד מבני זוג יכול לטעון לזכויות בו - כל עוד בנך לא שתף מרצונו את אשתו במה שקבל בירושה. לפיכך צוואה מפורשת תספיק. להסיר ספק את יכולה להוסיף הוראה מפורשת בענין הדרת כלתך מהירושה בכלל או בתנאים מסויימים.