אהרן

אב שכתב הסכם שכ"ט לעו"ד ויפויי כוח, ונפטר

רציתי לשאול לגבי אב שנפטר ובנו ירש אותו לא עוררין. בחייו כתב האב יפויי כח והסכם שכ"ט לעו"ד על בסיס אחוזים עתידי, בעניין מסויים. עם פטירת האב לא היה כבר יותר צורך בעבודת העו"ד, והעניין בטל. העו"ד מאיים כעת על הבן היורש שמגיע לו שכ"ט למרות שלא נעשה דבר, ולמרות שכל עניין שכ"ט התבסס מלכתחילה על סמך אחוזים שיקבל אותו עו"ד על סמך סידור העניין. האם לבן יש לחשוש מאיומי העו"ד? האם הבן יכול להודיע לעו"ד על סמך היותו יורש יחיד על ביטול הסכם שכ"ט של האב וכן היפויי כוח? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

1. יפוי כח שלא נרשם עליו שהוא "בלתי חוזר" פוקע במותו של השולח, נותן יפוי הכח. זכאי היורש להודיע על ביטול ההרשאה ועל הפסקת ההעסקה. 2. משנפטר המת, חובותיו כלפי אותו עו"ד עוברים ליורש היחיד. היורש רשאי שלא להמשיך בהעסקת עורך הדין. לגבי שכרו של עורך הדין - זאת שאלה מורכבת שתלויה בנוסחו של הסכם שכר הטרחה והאם עורך הדין פעל בקשר עם ביצוע הענין. פעולה יכולה להיות גם פנים משרדית: איתור מידע, לימוד נושא, עבודת הכנה מנהלית וכדומה, שנעשתה לפני שעורך הדין שמע על מותו של הלקוח.

אהרן

אני מאוד מודה לך. מה במקרה שהיפוי כח הוא בלתי חוזר?