לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלי

כספי ביטוח מנהלים

שלום, ברשותי ביטוח מנהלים ובו יש כספי פיצויים וכספי תגמולים וגם נספח הוני (סוג של חסכון בלבד, שאינו מהווה מרכיב בקיצבה והיה נהוג לפני יותר מעשר שנים). מאחר ואני שוקל כתיבת צוואה , הייתי רוצה לדעת, האם אני יכול להוריש כספים אלה רק לילדיי? או שאת החלק שנקרא "קופת הפיצויים" בתוך הפוליסה היא עוברת לאשתי באופן אוטמטי וזה לא בר הורשה? מישהו אמר לי שאני יכול להוריש רק את "קופת התגמולים" בפוליסה? הכל בהנחה שעוד התחלתי לקבל קיצבה מהפוליסה ואני ממשיך להפריש לשם כסף.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

לפי חוק הירושה כספים מעין אלה אינם חלק מעזבונך. פנה אל חוזה הביטוח שלך ואל החברה המנהלת את ביטוח המנהלים ובדוק שם מהן הזכויות של בת הזוג והאם יקבלו הוראות להעברת כספים אלה בדרך של צוואה ואם כן - באילו תנאים.

אלי

בסעיף 5 לחוק פיצויי פיטורין כתוב שכל הפיצויים של עובד שנפטר הולכים בעקרון לבת זוגו (אם היא בחיים, אחרת זה ליורשים), אבל בסעיף 147 בחוק הירושה, כתוב שכספי הקופה (ביטוח מנהלים לדוגמא), אינם חלק מהעזבון, זולת אם הותנה שהם מגיעים לעזבון" אז א. לא ברור איפה צריכה להיות כתובה ההתניה הזו? ב. לא ברור איזה חוק גובר . חוק פיצויי פיטורי על חוק הירושה או ההיפך?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

הסעיפים אינם סותרים זה את זה. ההתניה צריכה להיות כתובה אצל מי שמנהל את הכספים. אני שב ומפנה אותך למה שכתבתי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות