לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור

צוואה

שלום אבא שלי כתב לי צוואה שאני אקבל את הבית שלו לאחר מותו עכשיו הוא חולה מאד וסיעודי לכן רוצים להעביר אותו לבית אבות הוא מקבל קיצבה מיביטוח לאומי הרבה שנים האם בית האבות יכול לקחת לו את הבית בטענה שהקצבה לא מספיקה להם כמו ששמעתי על הרבה מיקרים ? למרות הצוואה ? ואז אני עלול להפסיד את הבית . יש לציין שהוא לא העביר לי את הבית בטאבו רק בצוואה מה אתה חושב שאני צריך לעשות ? כדי לא להפסיד את הבית?תודה על התשובה

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

בית האבות אינו "לוקח" את הבית. בית האבות הוא עסק שרוצה להרוויח. מגורים בבית אבות הם עסק יקר. כמו עסקים רבים עשוי גם עסק זה לדרוש בטחון להתחיבויות הכספיות, אם הוא יודע שכל הכנסות אביך הן מהביטוח הלאומי בלבד ולא תספקנה למימון המגורים והשרותים האחרים. יש לזכור שרכושו של אביך מיועד קודם כל לממן את זקנתו!!! לפיכך ייתכן מצב בו אביך (כאנשים מבוגרים רבים אחרים) ירצה או ייאלץ למכור את הבית או לשעבד אותו כדי להבטיח את זקנתו בבית האבות. אם ברצונך להבטיח את הירושה, עליך לוודא שהחובות כלפי בית-האבות משולמים כולם. כל האמור למעלה מתאים לכל מצב בו אדם מבוגר נזקק בשנותיו האחרונות לשרותים רבים, רפואיים או סעודיים, ואין לו מזומן מספיק למימונם. במקרים רבים נאלצים המבוגרים לממש רכוש (דירות, חנויות, חסכונות) כדי לממן לעצמם את חייהם בשנותיהם האחרונות ברמת חיים סבירה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות