מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
פסיכיאטר או נוירולוג?
ערב טוב, אני נמצאת בעיצומו של הליך משפטי המתנגד לצוואת אמי, המבקש לבטלה בשל אי-כשירות רפואית והשפעה בלתי הוגנת, להם היתה נתונה בזמן כתיבתה צוואתה. לצערי הרב, עורכת-הדין המפורסמת והיקרה בה בחרתי, מפנה אליי את כל השאלות וההחלטות המשפטיות, וכעת משניתן לנו אישור בית המשפט לחוות-דעת רפואית על-סמך מסמכיה הרפואיים של אמי המנוחה, היא טוענת שמתפקידי לומר לה אם לפנות לנוירולוג/פסיכיאטר, שישמש כאוטוריטה הרפואית שתקבע את מצב כשירותה הרפואי של אמי, נכון לכתיבת הצוואה. איני עורכת-דין/רופאה/דומה, ואודה לכם מאוד אם תוכלו לעדכן אותי לאיזה תחום רפואי נהוג לפנות: פסיכיאטריה/נוירולוגיה, אם רוצים לקבוע שאשה שעברה שבצי מוח מרובים, לא היתה כשירה לכתיבת צוואה. אנא עזרו לי לעזור לעורכת-הדין שלי לעזור לי... תודה רבה, דנה

כיוון שהטענה היא נגד כשירותה השפטית של אמך בהסתמך על מצב רפואי המפורט במסמכים שלא ראינו, אי אפשר לתת לך תשובה חד משמעית. צריך לבחור את הרופא שעוסק באותו תחום בו ניתנה חוות הדעת. וזכרי - לא כל מפורסם ויקר הוא בהכרח גם הטוב או המתאים.
תודה. לצערי לא צריכה לזכור שמפורסם ויקר הוא לא בהכרח טוב/מתאים, הנחתי שחוסר-שביעות הרצון שלי עולה מן הטקסט... דנה