משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

צוואה שלא הוגשה

יונ
יונית

עברו 14 יום ממות אבי ולא הגשתי את הצוואה.. מסתבר שאחותי הגישה צוואה שנכתבה במועד קודם (כלומר הצוואה שלי עדכנית יותר) האם אני עדיין יכולה להגיש את הצוואה שלי ולהתנגד לצוואה הקודמת שהוגשה על אף שעברו כבר 14 ימים? אם כן, כיצד לעשות זאת בצורה הכי טובה? תודה רבה

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

השאלה היא האם הצוואה המאוחרת מבטלת לחלוטין את הצוואה המוקדמת בזמן? אם לא - שתיהן יכולות להתקיים במקביל. אם כן - המאוחרת בזמן אמורה לגבור. יש להגיש התנגדות לבקשה לקיום הצוואה המוקדמת. במקביל יש להגיש בקשה לקיום הצוואה המאוחרת. אם הבקשות מוגשות לרשם לענייני ירושה הוא יעצור את ההליך ויעביר הכל לבית המשפט לענייני משפחה. שם יתקיים במקביל דיון ב-3 תובענות שמשלימות זו את זו: