מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
חשובן משותף
לאחותי ולאמי היה חשבון משותף על שם שתיהן. אמי נפטרה ולא השאירה צוואה. האם אנו נתחלק באופן שווה בחשבון הבנק שלה? האם אחותי יכולה לדרוש חלק גדול יותר או אף את כל החשבון מכיוון שהוא רשום גם על שמה? תודה

אם אמא נפטרה ללא צוואה וללא בן זוג, כל רכוש נחלק בשוויון בין שני היורשים. לגבי חשבון הבנק המשותף הפתרון תלוי במענה לשאלה האם הכסף בחשבון היה משותף לאחות ולאם או רק של האם? אם היה באמת משותף לשתיהן, הרי שמחצית ממילא שייכת לאחות ומתחלקים רק במחצית האחרת. אם לא היה הכסף משותף, הרי שמתחלקים בכל הכסף. התשובה לשאלה האם הכסף היה משותף או לא תלויה בעובדות המסויימות של הענין ובפרטים הקטנים. אין זה דבר שמתאים לברור במסגרת של הפורום.
וכיצד נקבע למי שייך הכסף? אחותי טוענת שהוא שייך לה וזה לא נכון..