מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
ביטול של חתימת ויתור על ירושה
היי !! אבי נפטר לפני מספר שנים והאחים חתמו ללא ידיעה וידע והבנה על ויתור על הזכות בירושה בנכס של חלק מהבית של ההורים לאחר פטירתו של האב ,ועברנו את הירושה שמגיע לנו מאבא וחתמנו ויתור לטובת אמא . השאלה היא האם ניתן לבטל את הויתור ולעביר לילדים את החלק שמגיע להם מהירושה של אבא לזכות הילדים בחזרה והאם האמא יכולה לחתום על ויתור לטובת הילדים

חזרה מויתור היא ענין לא פשוט שיש לו השלכות רבות הן בתחום המשפטי והן בתחום המס. בעקרון ביטוי מסוג של "ללא ידיעה והבנה" אינו מתקבל כתרוץ אצל אנשים שלמדו קרוא וכתוב והם בוגרי בית ספר. תשובה ברורה יותר מצריכה יעוץ עם כל הפרטים ומסמכים הנוגעים בדבר.
היי אבי אני הייתי שמחה לקרוא את ההודעה שלך. אני נמצאת כרגע במצב דומה. אני מודעת לזה שפירסמתה את הודעתך בשנת 2013. האם אתה יכול לשתף אותי בהתפחויות של העניין שלך? אני נמצאת במצב דומה כיום ואני שוקלת יעוץ משפטי. לפני שאני פונה לעורך דין אני מעוניינת לשמוע מנסיון שלך שזה מצב דומה מאד כנראה עם ויתור ירושה לאמא ורצון לביטול הויתור על ירושה לאחר מספר שנים. ליצירת קשר האיימיל שלי : AREEN.OMARYֲ@GMAIL.COM. תודה רבה!. לעורכי דין במערכת: אני אשמח לשמוע דעה משפטית מעורך דין גם כן. המקרה שלי הוא דומה למקרה המפורט מעלה. תודה רבה.

מאחר שהנסיבות דומות התשובה דומה. לתשובה פרטנית ומדוייקת יותר יש לפנות עם כל המסמכים והעובדות.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד
רמי רמי