מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
סיבה לעירעור על צוואה
שלום , סבתי ז"ל הותירה צוואה בה היא מחלקת את רכושה שווה בשווה לשני ילדיה , לפני מספר שנים סבי הוציא צו לקייום הצוואה וגרע את בנו (אבי )מהצוואה וזאת כאשר אבי ז"ל היה חולה ובלי יכולת לתקשר ולערער על כך בזמנו , כיום גם אבי ז"ל וגם סבי ז"ל ורק דודתי שהינה אחותו של אבי נותרה ולה הושאר מרבית הרכוש כאשר יש לציין שסבי גר בשכירות בביתה, 1. האם סבי יכל לשנות את צוואתה של סבתי לאחר מותה האותה העת? 2. האם אני ואחיי יכולים לטעון לחלקנו השווה ברכוש על אף שסבי השאיר צוואה שמותירה לביתו את מרבית הרכוש? בברכה

לא ברור לי כיצד יכול היה הסב לגרוע יורש מצוואה של הסבתא לאחר פטירתה. יש שאלות שונות שעולות מן התאור שלך. אני מציע שתפני אל י עם כל המסמכים שבידייך ליעוץ.