לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלמוני

הסכם יורשים אדמת מנהל

אימי ז"ל בעלת נכס חקלאי של המנהל(בדמי חכירה).2 אחי הגדולים ואחותי הקטנה מתגוררים בנכס מלידתם.אני נישאתי ועזבתי את המשק.לפני כ 15 שנה(מפאת מרחק הזמן לא זכור לי בדיוק) פנתה אלי אימי באמצעות בא כוחה עו"ד וביקשה שבבוא ימיה ,במידה והאחים לא יגיעו להסכם חלוקת ירושה ,הקרקע תמכר ואני אדאג לאחותי הקטנה שהייתה הוללת ובזבזנית ושקועה בחובות(עדיין רווקה)אקנה לה דירה בכסף ואם ישאר אדאג לה לקצבה ממה שנשאר.זה הדבר האחד שידעתי לגבי הצוואה והסכמתי לו בעבר. אם לא נגיע להסכם פיצוי ביננו(שאר האחים המתגוררים בנכס אמורים לרשום אותו ע,ש אחד מהם ועוד אחד יכול להיות בן ממשיך) המשק יימכר תוך שנה והתמורה תחולק ביננו.לא ידוע לי אם יש צוואה כזו אצל רשם הירושות.ולא ידוע לי מי העו"ד.אך לאחי יש אותה ביד.האם אפשר להתעלם מהצוואה ולנסות להגיע להסכם ביננו?ובמידה והאחים ייסרבו להתפנות מהשטח\לפצות את האחיות בצורה הוגנת לפנות אז לבית משפט ולערער על צו הירושה,בהנחה שלא נציג את הצוואה בצו הירושה הקיים.האם ניתן לפנות את היורשים מהשטח,אם נאלץ למכרו או שיש חוק הגנת הדייר?ובעצם הם בעמדת ייתרון בכל מקרה ואני תלויה בסחבת שלהם...האם אני יכולה לדרוש מאחותי לכסות חובותיה קודם ככתוב בצוואת אימי?או חייבת לתתת לה את הכסף (שבבנק)?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

איני יכול לתת עצה לגופן של כל שאלה ושאלה משום שחסרים פרטים רבים מדי והפורום אינו מקום מתאים לענות. בעקרון - ראשית יש לברר את מצב הזכויות מול רשות מקרקעי ישראל - לא כל זכות ניתנת להורשה. סוג הזכויות ומצבן משפיעים רבות על הפתרון המשפטי למצב הנתון. שנית - יש משמעות גדולה לתוכן הצוואה. אם האח שמחזיק בה מסרב להציגה ומסרב לנקוט הליך של קיום הצוואה, יש גם לנסות אפשרות של פניה לאותו עורך הדין שטל בענייני המנוחה - אולי יש בידיו עותק או העתק של הצוואה ומכך להתחיל. כן אפשר לבדוק אצל הרשם בצרוף תעודת פטירה של האם, האם יש צוואה מופקדת. בכל מקרה יש לפנות ליעוץ אישי עם כל המסמכים והעבודות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות