לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דב

שאלה מורכבת

אבי נפטר לפני כארבע שנים. הוא השאיר צוואה שיש לחלק שווה בשווה את כל הנכסים. אימי עמה איני בקשר מזה שנים רבות נתנה כספים לשניים מהאחים וכן חילקה זהב לחלק מהאחים והאחיות ואני לא קיבלתי מאומה. כעת נפטרה אימי והסתבר שבעוד. בחיים צירפה לחשבון הבנק אחד מהבנים שגם ביצע משיכות של כספים לרבות משידוע היה שאינה בחיים. לא רציתי בעודה בחיים לתבוע את חלקי בכספים ובזהב וכן ברכוש נוסף שנתנה כשאבי נפטר אבל כעת אני מבקשת לדעת אם אני יכולה לדרוש את חלקי היחסי בכספים שהשאיר אבי המנוח (לא נותר הרבה כי האמא נתנה לחלק מהילדים) וכן בזהב שניתן להם. יש גם דירה וכן כסכום של כמה עשרות כלפי שקלים בבנק אך כשהגענו לבנק הפקידה טענה שיש מישהו (אחי) בחשבון וזה בבעלותו - דבר שנראה לי תמוה. האם אוכל לדרוש את כל הכספים, הזהב ושאר הרכוש כפי שהיה בעת פטירתו של אבי? מה עלי לעשות עם הכספים שהאח השתלט עליהם בצירופו כבעלים של חשבון הבנק של אימי? תודה

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

אכן השאלה מורכבת. בעקרון אמא לא יכלה לתת יותר ממה שיש לה, או בניגוד להוראות הצוואה שלפיה אמא ירשה רכוש.. אם בכל זאת עשתה כך, יש עילת תביעה למי שנפגע מכך. מעבר לכך יש לפנות ליעוץ עם כל המסמכים הנוגעים בדבר, שכן יש משמעות לכל פרט.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות