אלי

ניכוי שכר גמלה

קרתה לי תאונת עבודה , מיד אחרי התאונה מילאתי את התביעה למל"ל יחד עם המעביד. המעביד היה אמור לשלוח את התביעה למל"ל על פי הסידור בתקנה 22 למל"ל . המעביד שלח את התביעה כעבור 15 חודש , ועל פי החוק מותר עד 12 חודש. ובשל כך המל"ל לא שילם לי עבור שלושה חודשי גמלה. האם ניתן לראות את המעביד כאחראי למחדל ולחייב אותו בפיצוי שלושת חודשי הגמלה ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורית רוזן אור

תביעת עבודה יש להגיש תוך 12 חודשים לאחר מכן חלה התיישנות ואין אפשרות להגיש אותה ולקבל זכויות בגינה. מאחר והתרשל המעביד ולא העביר אלייך ו/או אל ביטוח לאומי ובפועל לא הוגשה התביעה על ידך בזמן כי אז יש לחייב אותו בתשלום ימי המחלה עקב הנסיבות. כמו כן במידה וחלה החמרה במצב הבריאות ניתן להגיש תביעה לנכות כללית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר