משפטי– זאפ
משפטיפורומיםמשאבי אנוש ושכרהתפטרות עקב חוזה חדש
חזרה לפורום

התפטרות עקב חוזה חדש

רוע
רועי

אני עובד כרכז בדיור מוגן, משמרת מתחילה ב 17 ומסתיימת ב 8 בבוקר( אציין שיש לי אפשרות לישון מרגע שהדיירים ישנים ועד הבוקר) בתחילת השנה המעסיק המציא חוזה חדש בו הרבה סעיפים חדשים שלא מקובלים עלי ובעיקר סעיף המגדיר שבין השעות 23- 6 אלו שעות כוננות שוות ערך לשעתיים רגילות וזאת מכיוון שבשעות אלו המדריך רשאי לישון , לפי החוזה הנוכחי הייתי מקבל למשמרת 15 שעות רגילות(מינימום) ולפי החוזה החדש אקבל למשמרת 8 שעות רגילות +2 נוספות+תוספת עבור משמרת לילה +שעות כוננות ,כאשר כל מרכיבים אלו שווי ערך לתשלום שקיבלנו עבור 15 שעות רגילות אך קיים הפסד מכיוון שהפרשות לפנסיה ,חופשה, ימי מחלה והבראה נצברים רק לפי שעות יסוד ולפי החוזה החדש יקוזזו השעות יסוד בכמעט חצי. לשאלתי 1.האם ניתן להגדיר שעות אלו ככוננות כאשר בפועל אנחנו נמצאים פיזית בדיור מוגן לשרות המעסיק? 2.האם הפרשי השכר הנ"ל נחשבים כהרעת תנאים מוחשית? 3.המעסיק דרש מכתב התפטרות ממי שאינו חותם על הסכם זה , מה הנוהל ? צריך להגיש מכתב התפטרות או שלא להסכים לחתום ושהוא יפטר? 4. האם צורת התשלום עד עכשיו שמשמרת של 15 שעות מורכבת רק משעות רגילות ללא נוספות? תודה מראש