חובות מעביד
שלום, מקצועי מהנדס היי טק. בשנים האחרונות אני עוסק כעצמאי (עושה פרוייקטים של תוכנה עבור גופים שונים). בחמש עשרה החודשים האחרונים הועסקתי במשרה חלקית (6 שעות יומיות) בחברת היי טק. בזמן גיוסי לחברה ולאחר הסכמה על גובה השכר פלוס התנאים הנלווים ("כמו שמקובל בהיי טק, ביטוח מנהלים, קרן השתלמות, הכל" - דברי בעל החברה המגייסת בזמן הגיוס), הסברתי שאני לא מעוניין לעבוד כשכיר אלא כעצמאי, שכן יש לי עבודות נוספות כך שאני מבקש לקבל את משכורת מול חשבונית. כך היה עד החודש. במהלך תקופה זו, הזכרתי לבעל החברה שוב שוב, שעליו להוסיף לי את הפרשי המעביד ולפי המקובל בהיי טק והיה דוחה אותי ש"עכשיו קצת לחוץ לי, אבל אח"כ אשלם את הכל". מיותר לציין שאת העבודה עשיתי במשרדי החברה והיה עלי לחתום שעון כפי שעשו כל שאר עובדי החברה וחלו עלי כל החובות החלים על העובדים השכירים (לבא בזמן, למלא את מכסת השעות, להביא פתק מחלה וכו'). בחודש האחרון שינה בעל החברה את יחסו והודיע לי שהוא לא יכול להמשיך לעבוד במתכונת כזו של חצי משרה ואם רצוני להמשיך לעבוד עלי להחליט לקחת משרה מלאה או לעזוב. כיון שאני מחוייב לפרוייקטים נוספים, נאלצתי להשיב שאיני יכול להוסיף שעות. עוד נתון אחד חשוב: בתחילה לא היה ברור שאמשיך זמן כה ארוך (15 חודש) ולא חתמנו חוזה כלל. עתה, לאחר הפסקת ההתקשרות, העלתי בפניו את התביעה שעליו לשלם לי פיצויים פלוס ביטוחים פלוס קרן השתלמות פלוס שאר ההתחיבויות שהיה עליו לשלם לי לו הייתי עובד אצלי כשכיר. הוא מסרב לשלם ("ביטוח מנהלים וקרן השתלמות בגלל שלא עבדת אצלי כשכיר ופיצויים והודעה מוקדמת ופדיון ימי חופש גם בגלל שאתה לא שכיר וגם בגלל שאתה החלטת לא להמשיך, אני לא פיטרתי אותך"). השאלה היא: האם אמנם חלה עליו חובת תשלום על כל הנ"ל כפי שאני סבור או שאני טועה? איפה אני יכול לקבל עיצה נבונה וחוקית? תודה על העזרה.