משפטי– זאפ
חזרה לפורום

שאלות דחופות

מטי
מטי

שלום יש לי מס' בעיות כלפי המעביד לשעבר (מה-16 ביאנואר 2012). הרקע: החברה היא חברת סחר, לא מייצרת שום דבר משלה ואף אין לה הסכמים חתומים עם ספקים ו גם לא עם שותפים מקומיים. וקודם כל הורידה לי את המשכורת 45 % (מ-18 אלף ש"ח ל 9.5 אלף) למרות שעלו לי האחוזים מ-2.4 % ל- 7 ו 9 % אבל חודש לאחר שחתמתי על זה פיטר אותי (ואת שאר החברה גם כן באותו יום) המנכ"ל למרות ששבוע לפני רק אמר דברים טובים עליי מול שאר החברה. מה-3 המשכורות האחרונים קיבלתי רק 5000 ש"ח מהמשכורת של נובמבר (למרות שהייתי עד 16 ביאנואר) חוץ מזה המנכ"ל גרם לי להוצאות על סך יוצר מ-73 אלף שקל, כי רצה שאקנה לעצמי רכב במקום ליסינג של החברה כי כל יום היינו אמורים לעבור מחוץ לתל אביב, ומשום שנאמר לי מיום הראשון שלחברה יש מספיק כסף למימון הפעילות העיסקית וגם למשכורות אז הסכמתי לדבר כזה, אבל המידע הייתה שיקרית והחברה כבר הייתה בבעיות כספיות חמורות ככל הנראה. אני כבר חודש מנסה למכור את הרכב שלא הייתי זקוק בו לפני (קניתי אותו בגלל הלחץ שהופעל עליי ובגלל המידה השיקרית שהועבר לי מפיו של המנכ"ל וסמנכ"ל דאז) ועל כך נגרם לי 2 פגיעות כללכליות חמורות. 1- מופיע בחוזה אי תחרות, אי הקמת חברה וכו' במשך 18 חודשים 2- מופעי בחוזה פיצוי ללא הוכחת נזק על סך 250 אלף דולר.לטבת המעסיק. אז כמה שאלות: 1- האם ניתן לתבוע אותו על פגיעה כלכלית 2- אפשר להמשיך לעבוד בתחום (זה דווקא אחד התחומים שלי בתחום הביטחוני) 3- האם אוכל לפתוח חברה בתחום בארץ 4- איך אפשר להימנע ו/או לבטל את הסעיף של הפיצוי ללא הוכחת נזק על סך 250 אלף דולר? תודה רבה