הרעה בתנאים ..?
שלום רב,אני עובדת 13 חודשים בחנות בגדים. כשהגעתי לעבוד נדרש ממני לאייש יום שישי אחד בחודש ועם הזמן ומצבה הכלכלי של מנהלת החנות הגיע מצב בו אנחנו 2 מוכרות בלבד (במקום 3 שהינו בהתחלה). לאורך רוב השנה נתתי יותר משמרות משנדרשתי אולם כעת אין ברשותי לתת יותר משישי אחד בחודש (כמסוכם בע"פ). המנהלת טוענת כי כעת אין לה מה לעשות עם עובדת שנותנת פחות מ4 משמרות ערב בשבוע +2 ימי שישי בחודש, שלא כפי שנדרשתי פורמאלית תחילת עבודתי בחנות. בשיחה עמה אמרתי לה שאינני מעוניינת להתפטר אך אין באפשרותי לתת יותר משישי אחד בחודש (מחמת טיפול בריאותי שניתן לי בכל יום שישי בלבד ומחייב אותי להגיע לפחות 3 פעמים בחודש) והיא טענה שמראש דרשה פעמיים בחודש וכי היא לא תפטר אותי ותשלם לי פיצויים- אם אין באפשרותי לתת את מה שהיא דורשת כעת, אני יכולה ללכת בעצמי. מה עלי לעשות? והאם במידה ואלך מעצמי, מגיעים לי תשלומים כלשהם. יתרה מכך, זוהי משרה חלקית- משמרות, בממוצע 23 שעות שבועיות- האם מגיעים לי תשלומים על ימי חופש/מחלה/סוציאליים כלשהם...? דבר אחרון, כבר מחודש אוגוסט, בו מלאו לי 6 חודשי עבודה ביקשתי ממנה שתטפל בקרן הפנסיה שלי ועד היום הענין "בטיפול"- האם גם בעניין זה יש מה לעשות ? תודה רבה מראש.