לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוית

עורך דין יכול לעכב תיק?

לפני שנה סגרתי עם עוד תיק תעבורה(מואשת בנהיגה בשכרות( פלילי. שכר הטרחה שולם לו מראש. המשפט נדחה ואמור להתחיל חודש הבא. כל השנה העורך דין לא יצר איתי קדר מלבד פעמיים שהתקשר להגיד לי כי המשפט נדחה.מסיבות שונות החלטתי להחליף לעוד אחר , לעוד הישן הודעתי לו כי אני לא רוצה שיטפל לי יותר בתיק וכי אני מבקשת את התיק חזרה)יש לציין כי את כל התיק הוא קיבל ממני מראש לפני שנה(. העורך דין איננו מוכן להתפטר מיצוג התיק ולא מוכן לתת לו אותו. כמו כן לא אמרתי לעורך דין שהחלפתי עורך דין כי פחדתי שלא יהיה מוכן להתפטר מיצוג התיק)) מס האם זה חוקי? לגבי שכר הטרחה אומנם ציינתי בפניו כי לפי דעתי עליו להחזיר לי חצי מהסכום היות והמשפט עדין לא התקיים. אך כרכע המצב שכל הכסף אצלו. מה עושים במצב כזה?? האם זה חוקי שאיינו מוכן לתת לי תיק שאני נתתי לו אןתו מוכן)תיק רפואי וכל המסמכים המשטרתיים), היות ואני מבקזת שיחזיר לי חלק מהכסף שגבה ממני על משפט שעוד לא התחיל? האם הוא יכול לעקב לי ככה תיק פלילי שההקראה)המשפט היא בעוד פחות מחודש???

אור גל-און, עו"ד

שלום רב, שאלת שאלות מרובות מתחומים שונים, ולא ניתן להשיבך כראוי במסגרת מצומצמת זו. כן ניתן לומר ,כי במידה ועורך דינך לא תבע אותך בגין היעדרתשלום שכ"ט (ומדברייך הבנתי שאין תביעה כזו), אזי אין הוא רשאילהחזיק את התיק שלך אצלו והוא חייב למוסרו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח