אלי

סטודנט שחי ולומד בסין וקיבל הצעה לעבוד בסין

אני סטודנט שחי ולומד בסין למעלה משנתיים. קיבלתי שם הצעת עבודה מחברה פנימית ואם אקבלה אצטרך להמשיך לחיות בסין. את משכורתי אני אקבל בסין מה קורה איתי מבחינת מס הכנסה בארץ

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום אלי, כדי לתת לך תשובה מוסמכת צריך את כל הפרטים, אבל אתן מידע כללי שעשוי להדריך אותך: בין ישראל לסין יש אמנה למניעת כפל מס. האמנה קובעת כי תושב אחת המדינות יהיה חייב במס הכנסה על משכורתו רק במדינת התושבות (מלבד אם העבודה בוצעה בפועל במדינה האחרת). לכן, אם אתה נחשב כתושב סין והעבודה מתבצעת בסין יהיה עליך לשלם מס הכנסה סיני בלבד.