לינדה

קליפת הפסק של פסק חוץ-תקנת הציבור

אם בית משפט בישראל בודק רק את "קליפת הפסק" (של פסק חוץ) ולא את המהות, איך אפשר לקבוע אם זה כן או לא בניגוד לתקנת הציבור?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום לינדה, כשבית המשפט דן באכיפת פסק חוץ הוא בוחן רק את מה שנקרא בלשון המשפטית "תקנת ציבור חיצונית" דהיינו אם תוכן פסק הדין שניתן בחו"ל סותר את ערכי היסוד של המדינה ושל החברה, במוסר, בצדק ובהגינות. רק אם פסק הדין מתנגש עם אחד מאלה הוא לא ייאכף (וזה קורה רק במקרים נדירים). טענה שפסק החוץ מוטעה או גורם אי צדק אינה נחשבת כטענה שהפסק סותר את תקנת הציבור.