דניאל

העברת כספים ע''י תושב חוץ ללא חיוב במס ע''י רשויות המס בחו''ל

עו''ד איתי ברכה שלום, האם תושב חוץ שאיננו ישראלי ומנהל חשבון בנק בישראל יכול לבצע העברה לחשבון בנק אחר המתנהל בישראל ללא שיחויב במס ע''י רשות המיסים במדינתו? לאחרונה נודע לי שישנה הצהרה שאם הלקוח מסרב לחתום עלייה החשבון מוקפא. מהם הפעולות שלקוח כזה יכול לבצע כאשר החשבון מוקפא בעקבות סירוב לחתום על הצהרה? והאם הדבר חוקי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה! העברה מחשבון אישי לחשבון אישי אינה כרוכה בחבות מס כל שהיא. לא בישראל ולמיטב ידיעתי גם לא בכל מקום אחר בעולם. העברה מחשבון אישי לחשבון עסקי אינה עסקה מסחרית והיא אינה מפיקה כל רווח החייב במס. זוהי תשובה לשאלתך הראשונה. בתשובה לשאלתך השניה, אתה אכן צודק. זוהי אינה שמועה. בשנים האחרונות ובשנה האחרונה במיוחד, הוחמרו הנהלים כלפי תושבי חוץ המחזיקים חשבונות בנק בישראל מחשש לסיכון של הבנק בסיוע להעלמות מס (ראה הוראת המפקח על הבנקים בדבר סיכונים חוצי גבולות) כיום, תושב חוץ מחוייב לחתום על הצהרות בדבר מקור הכספים ובדבר היותם מוצהרים מול רשויות המס הרלוונטיות. אי חתמיה על המסמכים גורר הקפאת חשבון הלקוח כמובן ובבנקים מסויימים בישראל גם אם הלקוח חתם על כל המסמכים, עדיין נשלל ממנו חופש הפעולה בחשבון והוא מוגבל בפעולות רבות אותם מעוניין לבצע. איני יודע לומר האם הדבר חוקי או לא אך זהו בשלב זה הנוהל של הבנקים בישראל ובכל העולם ולא פשוט להתמודד מולו. עם זאת, קיימים מקרים רבים בהם ניתן למרות הקשיים אשר מציבים הבנקים, לפתור את הבעיות בדרכים יצירתיות וחוקיות, אך יש לברר קודם מספר תנאים מקדימים ולבחון כיצד לפעול בכל מקרה ומקרה. אני מזמין אותך ליצור עימנו קשר ולדון במקרה הספציפי ולבחון את דרכי הפתרון האפשריים. אנו זמינים במספר 03-5522275. בברכה, איתי ברכה, עו"ד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון