איתי

דירת מגורים המשמשת גם לפעילות של חל"צ

שלום רב, אנחנו 2 שותפים לדירה שבהליך פתיחת חל"צ. הארנונה כרגע מוגדרת מגורים, והחל"צ שמוקם פטור מרישוי עסקים ומוגדר מלכ"ר. מלבד המגורים, נקיים את פעילויות החל"צ 3 פעמים בשבוע כהרצאות לרווחת הקהילה, פעילויות חברתיות ולעיתים פגישות ארגוניות של החל"צ. השאלות: 1.האם זה אפשרי להישאר ארנונת מגורים? 2. אם כן, האם אפשר להשכיר לפעילויות של שותפים אחרים את הבית שלי כשאנו לא נמצאים? (בבחינת ארנונת מגורים) 3. במידה ואנחנו משנים את הארנונה ממגורים, ואנחנו חל"צ ששוכר את המקום למטרותיו (הרצאות, לימוד, רווחת הקהילה, פגישות צוות) (קטגוריה י"ג ברישוי עסקים) מה סוג הארנונה שנשלם? כיצד מחושב הסכום? מכדררים אותי בין גופים שונים ומחלקת הארנונה של עיריית תל אביב ואף אחד לא יודע לענות חד משמעית בנושא. המון תודה!

עו"ד ירון נדם

כלל הוא בארנונה כי השימוש בפועל הוא המחייב לעניין סיווג הנכס. כאשר השימוש יהיה למטרות חל"צ החיוב יהיה לפי סיווג שלא למגורים. יתכן ולאור הפעילות בנכס תוכלו לקבל סיווג זול יותר מעסקים ואם תעמדו בדרישות משרד הפנים, תהיו זכאים לפטור של 2/3 מהחיוב שיוטל עליכם. כאשר השימוש מעורב (מגורים ולא מגורים) תתעורר בעיה ובחינת העניין תהיה לפי המישור העובדתי (מה השימוש העיקרי, האם יש חלקים נפרדים למגורים ולא מגורים וכו')

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ארנונה