זכויות במסגרת קורס של משרד התמ"ת
שלום רב אני נמצאת בלימודי תעודה של משרד התמ"ת כבר כארבעה חודשים ונותרו עוד כחודשיים לסיום,הקורס מתקיים במכללה פרטית אך מסובסד חלקית ע"י משרד התמ"ת ואת ההפרש מקזזים לי מקיצבת האבטלה (לשכת התעסוקה הפנתה אותי לקורס לאחר שפוטרתי מעבודתי הקודמת). מדובר בקורס המשלב לימוד עיוני ועבודה מעשית שבסופו מבחן עיוני ומבחן מעשי המסמיך אותי. בתחילת הקורס כשגיליתי שאני בהריון פניתי למורה והתייעצתי עימה האם להמשיך (באותו שלב יכולתי לפרוש מבלי לאבד זכאותי),נאמר לי שאין כלל בעיה והם גמישים ומקלים במקרים כאלו ובכל קורס ישנה מישהי בהריון,כמו כן לפני כחודש בשיחה שנערכה על חיסורי מימי העבודה המעשית (כתוצאה מההריון ועדיין מעט מאוד ,כ4% מהשעות הנדרשות) ונאמר לי שבמקרה הגרוע אני אצטרך להשלים עבודה מעשית לאחר סיום הקורס ורק שלא אעבור 15% חיסור מהשעות הנדרשות. לפני כיומיים קיבלתי הודעה שנתקבלה "החלטה מגבוהה" ואני חייבת להשלים את השעות שהחסרתי תוך חודש אחרת לא אוכל לסיים את הקורס. המשמעות היא שמרגע זה והלאה מעבר לכמות השעות הלא סבירה שעלי לבצע ,כל שעה או יום שאחסיר בגלל בדיקה או הרגשה לא טובה המשמעות היא שלא אסיים את הקורס. אינני בטוחה מה זכוייותי במצב שנוצר ואשמח לקצת כיוון כי בשורה התחתונה אני חשה שאני מופלת לרעה בשל "מצבי" כאשה בהריון.