לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיכל

קבלת חלק יחסי ממענק חד פעמי לעובדי רשויות - עיריית ירושלים ובאוניברסיטה העברית

שלום, אני עובדת בשתי משרות בעיריית ירושלים ובאוניברסיטה העברית. בזמנו היה מענק בשורה לעובדי הרשויות: יקבלו מענק חד פעמי בגובה 2000 ש"ח מצ"ב הפירוט _____________________ (במכתב ששלח היום יו"ר הסתדרות המעו"ף ארנון בר דוד ליו"ר הוועדים ברשויות, הודיע כי בהמשך להודעות על שביתה כללית בשלטון המקומי, עקב הסירוב לשלם את המענק החד פעמי לעובדים, השיג השלטון המקומי וספת לתקציבו אשר תשמש בין היתר ליישום ההסכמות האחרונות בין האוצר להסתדרות. המענק החד פעמי יהיה כאמור בגובה 2,000 ש"ח לעובד במשרה מלאה, וישולם במשכורת חודש ינואר 2011, אשר תשולם במשכורת חודש פברואר 2011. ) ______________________________ בתקופה שקדמה לקבלת המענק הייתי בחופשת לידה ובהארכת חופשת לידה - ילדתי ב2 במרץ, לחופשת הלידה נוספו עפ"י חוק 19 יום כיוון שהילד היה בפגייה ועל חופשת הלידה הארכתיאת חופשת הלידה עד ה5 באוגוסט... כלומר סך חופשת הלידה שלי והארכתה לא עלתה על חצי שנה. באוניברסיטה כן קיבלתי את מחצית המענק בגלל החוק שנכנס דאז אודות חובת מקום העבודה לאפשר לאם להאריך חופשת לידה כחל"ת עד חצי שנה .... בעירייה לאחר בירוקרטיה מרובה קיבלתי תשובה סתומה שאין אני זכאית וויתרתי. לאחרונה עקב אי תשלום משמרת ב' בגלל טעות במחלקת משכורת והסירוב לשלם לי רטרואקטיבית החלטתי לעמוד על קבלת החלק היחסי של המענק. שאלתי היא האם אני באמת זכאית לכך ואם כן איך אני יכולה לכפות על העירייה לשלם לי זאת?

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

מיכל שלום, שאלתך מורכבת מדי ומצריכה יעוץ משפטי מסודר. אני מציעה כי תפני לעו"ד המתמחה בתחום על מנת לקבל יעוץ נכון.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה