משפטי– זאפ
משפטיפורומיםזכויות נשים בעבודהסגירת חברה - עובדת בהריון

מנהלי הפורום

עו"ד הדר פלד טל

עו"ד הדר פלד טל

עוסקת בתחום דיני עבודה משנת 1997. בעלת משרד עורכי דין בתחום משפט העבודה העוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בתחום דיני העבודה ומעניק יעוץ, טיפול והכוונה בכל תחומי משפט העבודה. בנוסף, עוסקת עו"ד פלד-טל בתחום העסקת נשים וזכויותיהן בעבודה, אפליית נשים בהיריון ואחרי חופשת לידה וכן אפליה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

קביעת פגישה
0779977489
חזרה לפורום

סגירת חברה - עובדת בהריון

לרי
לריסה

אני בשבוע 29 להיריון , במקום העבודה הנוכחי שלי אני עובדת כ 9 חודשים. הודיע לנו שהחברה בתהליכי סגירה/ מכירה - עוד לא ידוע בוודאות מה גורלנו, זה תהליך שכבר התחיל וכל יום יכולה "ליפול " עלינו הבשורה הרעה.... בכל אופן, ידוע לי שסניף אחד בכל מקרה יישאר פעיל והוא בשדרות, היום אני עובדת באשדוד וגרה באשדוד. רציתי לדעת מה הזכויות שלי במקרה כזה, הבנתי שלא ניתן לפטר אותי, האם בעל החברה יכול להעביר אותי לשדרות? האם אני חייבת להסכים? האם יכולים פשוט להעביר אותי לחברה החדשה שאלי תקנה אותנו? נ.ב סליחה על אורך ההודעה

RE:
גלי
עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

לריסה שלום, במידה והחברה מבקשת לפטרך עליה לפנות ולבקש היתר מאת שר העבודה והרווחה באשר לפיטוריך, כאשר הפיטורים אינם נובעים מחמת הריונך. במידה וחברה חדשה נכנסת בנעליה של המעבידה שלך כיום בדר"כ היא לוקחת על עצמה את המחויבויות של המעבידה כלפי העובדים, אם אם כן סוכם ביניהן אחרת.כמובן שאינך חייבת להסכים לעבוד בשדרות והדבר נתון לשיקול דעתך.

RE:RE:
לרי
לריסה

תודה על התשובה ושאלה נוספת היא אם אני לא מסכימה לעבוד בשדרות האם הדבר יחשב כהתפטרות?