לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הדר

הגנה מפני פיטורין בזמן הריון

גלית שלום, אני עובדת בחברה כ 8 שנים, במהלכן הצטיינתי בעבודתי ויש לי המון תעודות והערכות אישיות על כך. אני נמצאת כרגע בהריון לקראת חודש חמישי והחברה בה אני עובדת נמצאת בתהליך התייעלות , נאמר לי כי בתהליכי התייעלות אין התחשבות בעובדות בהריון. המחלקה בה אני עובדת בוודאות הולכת לקראת קיצוצים (אני מנהלת צוות) וכנראה שיצמצמו צוותים... האם אני חשופה לפיטורין בעקבות ההתייעלות ? האם יש לי דרך להגן על עצמי ? אני בטוחה שאם לא הייתי בהריון לא היה סיכוי שהיו נוגעים בי אך המצב "מתאים" לסיטואציה...

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

הדר שלום, מחמת הותק שלך על המעביד אסור לפטרך אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה אשר אינו קשור לפיטוריך. על המעביד להגיש בקשה מסודרת ורק אם הממונה יווכח כי אכן הפיטורים אינם מחמת הריונך יכול וינתן היתר כזה.

הדר

הי גלית, תודה על ההתייחסות המהירה. עלתה לי שאלה נוספת בהמשך לתשובה שלך. אני מקווה שאכן אני חוששת לשווא, אך במידה ואכן אפוטר במסגרת ההתייעלות, החברה הרי חייבת לשלם לי רק חודש קדימה משכורת. זה אומר שלא אהיה זכאית לדמי לידה? אין איזשהו חוק שמתייחס לאישה שפוטרה בהריון מה קורה לגבי זכאות למשכורת/דמי לידה? הרי למצוא מקום עבודה בחודש חמישי-שישי יהיה כמעט בלתי אפשרי... תודה!

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

הדר שלום, ראשית את ענין הזכאות לדמי לידה נא הפני לפורום ביטוח לאומי. שנית ובמידה ויש תפקיד חילופי בחברה לא כ"כ מהר יאושרו פיטוריך על ידי הממונה.

הדר

הי גלית תוכלי להתייחס בבקשה לשאלה הנוספת שעלתה לי ? תודה רבה !

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות נשים בעבודה