איתן

סוגיה בקבלת אשה לעבודה בהריון

שלום אשתי התקבלה לעבודה בגוף ממשלתי לאחר מיונים של חצי שנה במהלך המיונים הודיעה להם על דבר הריונה דבר שלא היווה בעיה ולבסוף הודיעו לה כי היא התקבלה. לאחר מכן, נערכה לה סימולציית שכר ושיבוץ לפי משרה מלאה. היום לפתע הודיעו לה ש"חלו" שינויים וכי היא תשובץ במקום אחר ובחצי משרה בלבד... דבר המהווה פגיעה חמורה גם בגובה דמי הלידה שיתקבלו לאחר הלידה .. האם אין בדבר אפליה מחמת הריון?

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

איתן שלום, למעביד אסור בתכלית האיסור לפגוע בהיקף משרתה של אשתך ו/או בתנאי העבודה הנלווים. אני מציעה כי תפנו לעו"ד המתמחה בתחום על מנת לעצור את הענין שאם לא כן בוודאי יש לכך השפעה על דמי הלידה העתידיים.