חתמתי על הסכם פשרה עם המעסיק ואני רוצה לבטל את החוזה ולפנות לבית הדין לעבודה
שלום, המעסיק מוכן לתת לי פיצוי ע"מ שאעזוב את מקום העבודה "בהסכמה", אני בהריון, התמ"ת לא אישר את הפיטורין, ולכן סיכמנו על הסכם פשרה, שהאמת ..מלחתחילה לא הייתי שלמה איתו. פשוט רציתי כבר לשים את הפרשה מאחוריי. אני חתמתי ראשונה ושלחתי אליו לחתימה, ומאז עבר כבר שבועיים והוא לא מחזיר לי את החוזה חתום. חלק מהסעיפים הוא אכן קיים (למרות שעדיין לא חתם) כמו למשל לשלם לי שכר בגין ימים שלא נוכחתי. למרות זאת, משהו מרגיש לי "לא טוב", כי אני לא מקבלת הסברים מדוע זה נדחה כל כך הרבה זמן. אני רוצה לבטל הכל ולפנות לבית דין לעבודה . השאלה שלי האם ע"פ חוק בדיני חוזים חייבת להיות סיבה מוצדקת לכן שאני מתחרטת להסכם? האם בזה שהוא מצד אחד לא חתם אבל מצד שני כן קיים את אחד הסעיפים תהווה בעיה? חשוב לציין שבהסכם עצמו לא כתבנו דד ליין..אך במייל שצירפתי את ההסכם ביקשתי שזה ייחזור אלי חתום עוד היום.(מאז עברו שבועיים).
עינת שלום, הנסיבות שאת מתארת הן בעייתיות מאחר וחלק מההסכם יצא מן הכח אל הפועל דבר שיכול להשליך על תוקפו של ההסכם בכלל. אולם אומר זאת בהסתייגות מאחר ולא ראיתי את החלטת התמ"ת, ההסכם וכמובן אינני יודעת מהן נסיבות המקרה.