חגית

פיטורין בהריון עקב מכירת החברה

שלום, אני עובדת שנה וחצי בחברה שנמכרה לחברה אחרת המעסיק הנוכחי הודיע כי הגיש בקשה לתמ"ת לפטר את הנשים בהריון שמועסקות בחברה אני בחודש 5 להריוני . נאמר לי כי במידה ואפוטר אקבל את הזכויות שלי עד לרגע הפיטורין(פיצויים, הבראה, חופשה) במידה ואני חותמת על חוזה חדש ועוברת לבעלים החדש אני מפסידה חצי שנה דמי הבראה ופיצוים (עקב מחיקת הוותק) 1. האם יכולים לתת לי מכתב פיטורין טרם התקבלה החלטה ממשרד התמ"ת? 2. האם משרד התמ"ת יכול לאשר שלא ייצבר לי הוותק לאחר המעבר לחברה החדשה וזכויותיי יפגעו? או שאמורים להגן עלי במקרה הזה?

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

חגית שלום, אסור ליתן לך מכתב פיטורין עד קבלת החלטה מהתמ"ת. באשר לענין הוותק משרד התמ"ת לא יתערב. תפקידו הוא להחליט האם ניתן לפטרך אם לאו.

מריה

שלום, אני עובדת בחברה כבר שנתיים וחצי, הלקוחות של החברה שאני עובדת בה נמכרים לחברה אחרת. לפני מה שהבנתי בעוד שבוע כולם מקבלים מכתבי פיטורים. אני נימצאת בתחילת הריון ועוד לא סיפרתי לאף אחד בעבודה. אני אשמח לדעת מה עושים במצב כזה? תודה רבה