רעות

חוסר שביעות רצון מעובדת בהריון

שלום, מה דינה של עובדת אשר מודיעה למעסיקיה לאחר 3 חודשי עבודה שהיא בהריון? המעסיק איננו מרוצה מהעובדת ובכל מקרה עמד לפטרה. האם דינה כדין עובדת וותיקה? למיטב הבנתי ניתן לפטר עובדת בהריון, עקב אי שביעות רצון מעבודתה, עד חצי שנה מיום תחילת עבודתה, וזאת ללא אישור משרד העבודה. האם נכון? אודה לתשובתך. תודה.

עו"ד גלית סולומונוב-פוגל

רעות שלום, אכן ניתן לפטר העובדת ללא אישור התמ"ת אולם על המעביד לערוך לה שימוע כדין וליתן לה ההזדמנות הנאותה לתקן דרכיה. על הפיטורים להיות בתום לב ולא כתוצאה מהיותה בהריון.

רעות

תודה רבה על תשובתך. האם פרק הזמן שאינו מצריך אישור התמ״ת הוא 3 חודשים או 6 חודשים? רוב תודות.