"פיטורים קולקטיביים" על רקע שינוי אירגוני והריון
שלום, החברה בה אני עובדת כבר יותר מ-4 שנים יצאה לפני חודשיים בפיטורים קולקטיביים על רקע שינוי אירגוני. במהלך התהליך זומנתי לשיחה בה הודיעו לי כי לאחר חופשת הלידה (בזמנו הייתי בחודש 8 להריון) לא יהיה לי כנראה תפקיד לחזור אליו. השיחה נערכה בע"פ, בה נאמר לי כי יעשו מאמצים למצוא לי תפקיד אך ככל הנראה לא יהיה. והם יודעים על ההריון לכן חשבו שזה יהיה הוגן ליידע אותי כבר בשלב הזה על השינוי כדי שאתחיל לחפש חלופות. הם התחייבו לשלם לי מה שמגיע: משכורות עד הלידה (למרות שנשארתי לעבוד), חופשת לידה (ביטוח לאומי) ושכר של 4 חודשים לאחר חופשת הלידה (60 יום עפ"י חוק + 60 יום התראה מוקדמת). אבל שום סיכום כתוב לא ניתן לי, למרות בקשותיי. נכון לעכשיו אני עוד לא ילדתי, אבל ההודעה גרמה לי לעוגמת נפש. בנוסף, בכירים בחברה (שהיו מעורבים במתן ההודעה) עוזבים גם הם ואני חוששת שלא יהיה לי רפרנס להודעה והטיפול בי יישכח או שלא אקבל את מה שמגיע לי. אשמח לקבל ייעוץ לגבי המהלך שהחברה עשתה- האם הוא מקובל/חוקי? מה הזכויות שלי בתור עובדת בהריון במקרה כזה?ומה אני יכולה וצריכה לעשות כדי לקבל את כל מה שמגיע לי? אודה מאוד על ההתייחסות.
יובל שלום, במידה ולא התבקש ע"י החברה היתר לפיטוריך ממשרד התמ"ת ההליך אינו חוקי וזו כנראה הסיבה לאי הוצאת מכתב אליך. עליך להודיע להם כי פיטוריך אסורים ובמידת הצורך, לפנות לביה"ד לעבודה.