משפטי– זאפ
משפטיפורומיםזכויות נשים בעבודהזכיות בזמן שמירת הריון

מנהלי הפורום

עו"ד הדר פלד טל

עו"ד הדר פלד טל

עוסקת בתחום דיני עבודה משנת 1997. בעלת משרד עורכי דין בתחום משפט העבודה העוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בתחום דיני העבודה ומעניק יעוץ, טיפול והכוונה בכל תחומי משפט העבודה. בנוסף, עוסקת עו"ד פלד-טל בתחום העסקת נשים וזכויותיהן בעבודה, אפליית נשים בהיריון ואחרי חופשת לידה וכן אפליה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

0779977489
חזרה לפורום

זכיות בזמן שמירת הריון

מיט
מיטל

שלום , יצאתי לשמירת הריון מינואר 2015 באישור ביטוח לאומי כמובן , עקב צירים מוקדמים וסיכון ללידה מוקדמת. במקום עבודתי אני ממשיכה לשלם באופן פרטי עבור קופת גמל וכ"ו על מנת לשמור על זכיותי בעבודה + ועל הותק, אני מועסקת במקום העבודה שלי3.5 שנים , נמסר לי ממחלקת השכר במקום עבודתי שאיני זכאית לתשלום עבור ימי הבראה מאחר ואיני נמצאת בפועל במקום העבודה , למרות שאני מקבלת תלוש חודשי שמצויין בו את התשלום אותו אני משלמת באופן פרטי. בנוסף , נחתם במקום עבודתי הסכם קיבוצי שבחלק מהסכם סוכם שכל עובד בחברה מעל ותק של שנה מקבל מענק כספי , נמסר לי שגם לכך איני זכאית מכיוון שבפועל איני נמצאת בעבודה , ורק שאחזור מחופשת הלידה, במידה- ואחזור אקבל תשלום ואם לא לא אקבל. הרי מצבי איני מבחירה שלי. האם חוקי לא לשלם לי עבור הבראה ולא לשלם לי עבור זכיותי בהסכם הקיבוצי?