שירי

קבלת בונוס על שנת 2015

במקום העבודה בו אני עובדת מקובל לתת בונוס שנתי המתגמל את העבודה על שנת העבודה (ינואר-דצמבר) שהסתיימה. הבונוס מחושב כפקטור הערכת עובד(אינדבידואלי לכל עובד) , מוכפל במשכורת החודשית של אותו עובד. אני ילדתי בשנת 2015, הייתי בחופשת לידה מלאה (26 שבועות) וחזרתי בדצמבר לעבודה. האם מגיע לי בונוס על כל שנת 2015? (12 חודשים) או רק על החלק בו עבדתי בפועל? (6 חודשים) או על החלק בו עבדתי בפועל + חלק של חופשת לידה בתשלום? (9 חודשים) האם באין תשלום מלא זה נחשב אפלית נשים? האם יש סעיף רלוונטי בחוק שאפשר להפנות אותי אליו? תודה רבה רבה על הפורום, זה פורום מבורך ועוזר מאוד.

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

הנושא של בונוסים איננו מוגדר בשום חוק והוא לחלוטין תלוי בהסכמת הצדדים. אינטואיטיבית, ניתן לטעון שאי תשלום הבונוס עבור החלק של שנת 2015 אותו עבדת, עולה כדי אפלייה המנוגדת לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

יפית

שלום, חזרתי לעבודה לאחר 5 חודשים בהם הייתי בחופשת לידה. עודכנתי שמורידים 48% משווי הרכב לחודש פלוס 12% משווי הרכב לביטוח לאומי. מדובר בסכום סופי גבוה מאוד. האם הגיוני? מה אומר בחוק במקרב כזה? תודה רבה!