מיטל

חתימת אבטלה לאחר לידה

שלום, ברצוני לדעת במידה ואני מעוניינת לחתום אבטלה מיד לאחר שלושת החודשים שבהם אקבל את דמי הלידה, מה עליי לעשות? האם עליי לעדכן את המעסיק על הפסקת עבודה מיד עם הלידה וכך ייחשבו לי שלושה חודשים ללא עבודה ולאחריהם אוכל לחתום אבטלה, או שאצטרך להמתין שלושה חודשים ללא הכנסה ורק לאחריהם אוכל לחתום? האם אשה לאחר לידה זכאית מעבר לפיצויים מהמעסיק גם למכתב פיטורין במידה ואינה מעוניינת לחזור לעבודה? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

אם את מתפטרת מייד לאחר הלידה ולפני שקיבלת דמי לידה, אזי שלושת החודשים של חופשת הלידה יחפפו עם תקופת ההמתנה לחתימת דמי אבטלה. אם לא, תצטרכי להמתין, או לחילופין לכתוב מכתב בקשה שבו תנמקי מדוע לדעתך התפטרותך הייתה מוצדקת (כגון שהמעסיק לא הסכים לתת לך משרת אם) ולבקש שהבטל"א יוותר לך על תקופת ההמתנה. למעסיק אסור למסור לך מכתב פיטורים, אז זו שצריכה למסור הודעת התפטרות תוך מתן הודעה מוקדמת מראש.