ריקי

עבדתי את שעות התקן היומי אך יצאתי באמצע עבודה לבדיקה הקשורה להיריון , האם צריכה לקבל כסף בעבר זמן יציאה באמצע עבודה?

שלום, אני עובדת ב- 80% משרה שזאת אומרת 6.24 שעות ביום למשך 5 ימים בשבוע שבוע שעבר התחלתי לעבוד משעה 7:00- 15:30 ובאותו יום נאלצתי לצאת לבדיקה הקשורה להיריון למשך כשעה וחצי מ- 9:18-10:42 כאשר הגשתי את האישור של המרפאה למעסיק עבור הזמן הנ"ל , הוסבר לי שאינני יכולה לקבל תשלום כיוון שהגעתי לתקן 6.24 שעות היומי , לכן איני צריכה לקבל שכר עבור השעה וחצי ולפיכך חושב לי משכורת עבור 7 שעות עבודה ולא 8.5 שעות עבודה, מה החוק אומר בעניין, האם לא חייב לשלם שעה וחצי יציאה (9:18-10:42 ) באמצע עבודה לצורך בדיקה הקשורה להיריון (במסגרת 40 שעות היעדרות לצורך בדיקות הקשורות להיריון) ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

בוודאי! העובדה שהשלמת את "שעות התקן" באותו יום בנוסף לשעות הבדיקה איננה גורקעת מן הזכות שלך לקבל תשלום על שעות הבדיקה.