אמא

הארכת חופשת לידה אחרי שישה חודשים ותנאים כללים

שלום מסיימת בקרוב 26 שבועות של חופשת לידה + חופשה ללא תשלום. אבקש לדעת מה החוק אומר לגבי המשך החופשה ללא תשלום, לכמה זמן עוד אפשר בכדי שהמעסיק ישמור לי על מקום העבודה (מתי להודיע לו על כוונתי שלא לחזור אחרי חצי שנה), ומה הנוהל לגבי התפטרות שתחשב כפיטורין במידה ואחליט שלא לשוב בסופו של דבר תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד הדר פלד טל

לעובדת מותר לקחת מעבר ל- 14 שבועות שבתשלום, עד רבע מסך הוותק שלה כחל"ת, ובכל מקרה לא יותר משנה אחת מיום הלידה. החוק לא קובע מתי ואיך צריך להודיע שמאריכים חל"ת, החוק כן קובע שאם את מודיעה על התפטרות לשם טיפול בילד את צריכה לתת הודעה מוקדמת בהתאם להוראות חוק הודעה מוקדמת. מותר להודיע על התפטרות לשם טיפול בילד ולקבל את פיצויי הפיטורים רק עד גיל 9 חודשים.